Erve Groot Wegereef

Aan de opbouw en opening van Erve Groot Wegereef ging veel denkwerk vooraf. Urenlang werd er getekend, gerekend, gebouwd en ingericht. Maar in het voorjaar van 2021 was het eindelijk zover. Met de opening van de Bed and Breakfast in combinatie met een sociaal ontwikkelbedrijf, ging Wendy’s droom in vervulling. Geen ‘gewone zorgboerderij’ dus. Dat stond van meet af aan vast. Hoe, waarom en wat dan wel? Daarover vertelt de initiatiefneemster graag zelf.

B&B Twente

Waar we voor staan

“Aangenaam, mijn naam is Wendy Doeschot. Ik hecht grote waarde aan het creëren en behouden van een veilige omgeving om op adem te komen. Een omgeving met ruimte voor mensen om te onthaasten en om zich in eigen tempo te ontwikkelen.
In 2018 heb ik op basis van deze gedachten, met medewerking van mijn partner Alfons Pierik, het initiatief genomen om deze onderneming te starten. Na een flinke verbouwing van het voormalig boerenbedrijf, volgde de opening in 2021. Sindsdien combineren we op Erve Groot Wegereef Bed & Breakfast met een sociaal ontwikkelbedrijf.

Ik koester de kleinschaligheid en de prikkelarme omgeving op Erve Groot Wegereef. Zo is en blijft er persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik zie het als waardevolle schakels die elkaar nodig hebben om te bloeien. De gasten die we ontvangen maken het mogelijk dat ik één op één aandacht kan geven aan de ontwikkeling van mijn medewerkers. Op hun beurt zorgen mijn medewerkers ervoor, om met mij, de gastvrijheid en service te bieden waarvan onze gasten zo genieten. En dat in een prachtige, landelijke omgeving die rust en comfort uitstraalt. Een gouden combinatie.

Erve Groot Wegereef geeft je het gevoel van thuiskomen. Van jezelf zijn en van ontspanning. Mensen waarderen dat, zo blijkt wel uit de reacties in ons gastenboek en uit de reviews op onafhankelijke sites. Eenmaal geweest op Erve Groot Wegereef is bijna altijd reden om nog eens terug te keren. Een fantastische opsteker voor onze medewerkers en voor onszelf. Zo creëren we samen een win-win-win-situatie.

Kernwaarden

Erve Groot Wegereef is een boerderij waar een gevoel van een veiligheid en warm welkom overheerst. We vatten het samen in een aantal kernwaarden: veilige omgeving, gastvrij, vertrouwd, gericht op ontwikkelen, samenwerkend, transparant, alert, verantwoordelijkheid gevend en nemend en respectvol.  

Werken aan zelfregie

Samen willen we een maatschappelijke impact maken door met medewerkers doelen te stellen op het gebied van zelfredzaamheid en werkvaardigheid zodat zij (weer) zelf richting weten te geven aan hun leven.

 

“O ‘j ’t noe mot verdenen met de haand of ’t verstaand en a bj’j aarm of riek, met ’n glas bier an ’t schap bi’j in Twente allemoal geliek”.

Uit “Namens alle tukkers.   Geluk in ’n tuk”

Meer weten over Erve Groot Wegereef

Heb je vragen over Erve Groot Wegereef? Mail of bel Wendy 06 – 2325 9982 voor een afspraak en kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.