Erve Groot Wegereef

Aan de opbouw en opening van Erve Groot Wegereef ging veel denkwerk vooraf. Uren lang werd er getekend, gerekend, bijgesteld en opgebouwd. Dat het geen ‘gewone zorgboerderij’ zou worden, stond al vrij snel vast. Hoe, waarom en wat dan wel? Dat vertelt initiatiefnemer en kartrekker Wendy Doeschot graag zelf.

B&B Twente

Waar we voor staan

“Aangenaam, ik ben Wendy Doeschot. In goed overleg en samenwerking met mijn partner Alfons Pierik, heb ik in 2018 het initiatief genomen om deze onderneming op te starten. In 2021 volgde de opening van Erve Groot Wegereef waar we B&B combineren met een sociaal ontwikkelbedrijf.

Mijn persoonlijke missie is tweeledig. Als sociaal ondernemer wil ik een veilige plek  bieden aan mensen die zich in hun eigen tempo willen ontwikkelen. Mensen die (nog niet) passen in het reguliere werkveld. Maar ook mensen die even op adem willen komen, omdat ze een burn-out willen voorkomen, of omdat ze die achter zich willen laten. En als mensen er klaar voor zijn, ben ik graag de verbindingsfactor voor hen naar werk waarin ze passen en gelukkig zijn.


Daarnaast leent onze boerderij zich er bij uitstek voor om recreanten en toeristen te ontvangen. We zijn gastvrij en servicegericht en doen er alles aan om het hen naar de zin te maken. We laten onze gasten graag meegenieten van de mooie omgeving waarin we wonen. Bovendien is de B&B een prachtige werkervaringsplek voor onze medewerkers.

Kernwaarden

Erve Groot Wegereef is een boerderij waar een gevoel van een veiligheid en warm welkom overheerst. We vatten het samen in een aantal kernwaarden: veilige omgeving, gastvrij, vertrouwd, gericht op ontwikkelen, samenwerkend, transparant, alert, verantwoordelijkheid gevend en nemend en respectvol.  

Werken aan zelfregie

Samen willen we een maatschappelijke impact maken door met medewerkers doelen te stellen op het gebied van zelfredzaamheid en werkvaardigheid zodat zij (weer) zelf richting weten te geven aan hun leven.

 

“O ‘j ’t noe mot verdenen met de haand of ’t verstaand en a bj’j aarm of riek, met ’n glas bier an ’t schap bi’j in Twente allemoal geliek”.

Uit “Namens alle tukkers.   Geluk in ’n tuk”

Meer weten over Erve Groot Wegereef

Heb je vragen over Erve Groot Wegereef? Mail of bel Wendy 06 – 2325 9982 voor een afspraak en kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.