Op Landgoed Weldam

Erve Groot Wegereef maakt deel uit van Landgoed Weldam. Dit is een van de grotere landgoederen in Nederland. In totaal omvat het 1.800 hectare akkers, weilanden en bosgrond. Een groot deel van de boerderijen wordt alleen bewoond en is geen agrarisch bedrijf meer. Je herkent een Weldammer boerderij aan de gele luiken met een zwarte rand. Kasteel Weldam ligt bijna 4 kilometer bij ons vandaan. De fraai aangelegde tuinen rondom het kasteel zijn opengesteld van maandag tot en met vrijdag. Zeker een bezoekje waard! Beroemd is de jaarlijkse English Fair. Een kleinschalige fair met brocante, handwerk, quilts, hoeden en Engelse producten. Houd je van scones, carrotcake en chocoladetaart. Breng dan beslist een bezoek aan deze fair met Engelse invloeden rond kasteel Weldam.  

B&B Twente Erve Groot Wegereef

Mini-gids ‘Tijd zat in Twente’

11
Wandelen en fietsen in Twente

Wandelen en fietsen rond Erve Groot Wegereef is mooi in elk seizoen van het jaar. Goed te weten dat onze B&B, voor een aangename tussenstop, dichtbij het  populaire Overijssels Havezatenpad ligt. Dit is een lange afstandswandeling (270 km tussen Oldenzaal en Steenwijk). Sinds 2024 is er ook het Oost naar oost pad (377 kilometer lang en loopt dwars door Nederland), de ontwikkelaars hebben bij het uitzetten van de route bij ons geslapen. Maar we hebben nog veel meer prachtige fiets- en wandelroutes voor je klaar liggen. Liever zelf een route samenstellen? Dat gaat heel eenvoudig met de knooppuntenroute  via Fietsnetwerk.nl.  Vraag ons naar fijne rustpunten onderweg, gezellige terrassen of goede restaurants. We geven je graag een paar tips mee. Picknicken onderweg? Laat het ons weten en we regelen een lunchpakket.

Meer informatie op https://oostnaaroostpad.nl

De zes kastelen fietsroute Diepenheim

Zeer geliefd in Twente is de zes kastelen fietsroute in en rond Diepenheim. En je raadt het al, Weldam is één van de kastelen waar je langs komt. De route van ongeveer 30 kilometer lang, leidt je ook langs Nijenhuis (het ouderlijk huis van Sander Schimmelpenninck), Huis te Diepenheim, Wegdam, Warmelo en Westerflier. Stap ook even af bij het Oranjemuseum aan de Prinsendijk. Je vindt er een indrukwekkende verzameling oranjecuriosa en Twents antiek op een prachtig gelegen boerenerf.  

Activiteiten en evenementen in Twente

Twente is een actieve regio waar allerlei culinaire, muzikale en culturele evenementen plaatsvinden het jaar door. Houd de agenda Hof van Twente in de gaten en ook de regionale ‘Wat te doen in Twente’. Heb je vragen over activiteiten of evenementen? Vraag het ons, we adviseren je graag.