Activiteiten

Erve Groot Wegereef ligt bij Hengevelde midden in de prachtige gemeente Hof van Twente. Hengevelde en omgeving zijn aantrekkelijk voor iedereen. Voor liefhebbers van rust en natuur, voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen maar zeker ook voor liefhebbers van kunst en cultuur.

Kijk voor de meest actuele informatie op: https://www.visittwente.nl/wat-te-doen/

B&B Twente Erve Groot Wegereef

Fiets4daagse Hof van Twente

Ben je nog op zoek naar een comfortabele en gastvrije B&B tijdens de Fiets4daagse? B&B Erve Groot Wegereef heeft een speciaal arrangement samengesteld waar je na een dag fietsen heerlijk tot rust komt.

Het arrangement bestaat uit vier overnachtingen inclusief een heerlijk uitgebreid streekontbijt en onbeperkt heerlijke Beukenhorstkoffie. Ook parkeren en de uitstekende Wifi is inbegrepen.

Voor de fiets is een ruime overdekte en afsluitbare stalling met oplaadpunt aanwezig.

De prijs voor het arrangement (o.b.v. een 2-persoonskamer) is
€ 384,00 exclusief toeristenbelasting ad € 1,55 p.p.p.n.

Reserveren kan via de website www.ervegrootwegereef.nl/ www.bedandbreakfast.nl of mail naar info@ervegrootwegereef.nl. Telefonisch of per app kan ook: 06-53580892 of 0547-333253.
(o.v.v. FIETS4DAAGSE)

Namens Team Erve Groot Wegereef van harte welkom.

*Een citymap van de Hof van Twente met alle knooppunten is gratis beschikbaar.

Tips van Wendy:

Kom zandkastelen kijken
In de tuinen van Kasteel Warmelo bij Diepenheim, zijn van april tot oktober indrukwekkende zandsculpturen te bewonderen. Ze worden elk jaar door wereldberoemde kunstenaar gemaakt. Uitleggen hoe bijzonder ze zijn om te zien? Moeilijk, dat moet je gewoon zelf zien. Ik weet zeker dat je na afloop zult zeggen: ‘whaow, heel apart. Dat was de moeite écht waard.’


Zie ook: https://kasteelwarmelo.nl/zandsculpturen/

 

De band van het koningshuis met Twente
Aan de Prinsendijk 1, met de fiets slechts 10 minuten bij ons vandaan, vind je een bijzonder Oranjemuseum. Met een beetje geluk geeft eigenaar Herman Veltkamp zelf de rondleiding. Vol passie vertelt hij over de bijzondere band met de Oranjes. In zijn museum Nieuw Haghuis toont hij meer dan 2000 stukken die iets te maken hebben met ons koningshuis. Van prachtige serviezen tot het pronkstuk; een tegeltableau met afbeeldingen van prins Maurits, Willem van Oranje en Beatrix.


Zie ook: https://www.oranjemuseumdiepenheim.nl/

 

Koninklijk bezoek
Eind 2023 bracht Koning Willem Alexander een bezoek aan Erve Groot Wegereef. De lokale website WegdamNieuws deed hiervan verslag.

Zie ook https://wegdamnieuws.nl

 

Museum MORE in kasteel Ruurlo
Unaniem enthousiast zijn onze gasten over een bezoek aan Museum MORE in Kasteel Ruurlo. De omgeving is prachtig en de sfeer rondom het kasteel is betoverend! Binnen weet je niet wat je ziet. Een eeuwenoud, rijkversierd interieur in combinatie met moderne kunst en bijzondere objecten. Onbeschrijfelijk mooi en er is van alles te doen en te beleven. Op de website meer daarover. En dan na afloop gezellig gaan lunchen of dineren bij Oranjerie Ruurlo.


Wijngaard Hof van Twente
Graag verwijs ik gasten altijd naar Wijngaard Hof van Twente, bij ons ‘om de hoek’. Succes verzekerd! Daar drink je – ook volgens de officiële Wijnkeuring van de Lage Landen – de Beste Rosé, de lekkerste Johanniter en de krachtigste rode Regent. Breng een bezoek aan het beeldschone wijnterras met uitzicht op de wijnvelden. Je vindt het aan de Suetersweg 2a, net buiten Bentelo. Deze wijn- en zorgboeren, maken wijn van eigen aanplant – ruim 10 hectare – en van nog eens veertig wijngaarden in Nederland en Duitsland. Ilse, Roelof en hun zoon Mart geven graag een rondleiding over hun bedrijf en werken vol passie aan het steeds weer verbeteren van hun wijnen. Herman Finkers zei daarover eens: ‘Ie könt de leefde preuven in het glas.”


Zie ook: https://twentewijn.nl/producten

 

Vers van de Streekmarkt Delden
De verse streekproducten waarvan je elke ochtend kunt genieten in onze B&B komen van boerenerven rondom. De koeien van kaasboer Keuper, zie je grazen in de wei, op het punt waar je de weg indraait naar ons erf. De asperges groeien daarachter op akkers tussen Hengevelde en Goor. En stap je op de fiets, dan kom je ongetwijfeld langs wijngaarden en de wijnmaker in Bentelo. Alle mooie, verse producten die zij maken, zijn ook verkrijgbaar op de Steekmarkt in Delden. Elke eerste zaterdag van de maand wordt deze georganiseerd rond de oude Blasiuskerk aan de Marktstraat.


Zie ook: https://www.streekmarkttwente.nl/wanneer-en-waar/

 

Golfen en met bijlen gooien
Lekker buiten, aan de Hengevelderweg, vind je Pitch en Putt. Een leuke 18 holes golfbaan tussen Hengevelde en Diepenheim. ‘De Schöppe’ is omgebouwd tot een gezellig clubhuis met een fijn terras. Wil je eens iets heel anders doen? Een beetje gek maar wel leuk? Wat dacht je van scoren door met bijlen te gooien. Ook dat kan bij Pitch&Putt onder professionele begeleiding op een van de bijlwerpbanen.


Zie ook: https://pitch-putt-twente.nl/

Activiteiten en evenementen in Twente

Twente is een actieve regio waar allerlei culinaire, muzikale en culturele evenementen plaatsvinden het jaar door. Houd de agenda Hof van Twente in de gaten en ook de regionale ‘Wat te doen in Twente’. Heb je vragen over activiteiten of evenementen? Vraag het ons, we adviseren je graag.