Herinrichting erf

Sierbomen, wandelpaden, plukfruit, gezellige zitjes, beschermende bosjes en houtwallen… Deskundige landinrichters dachten met ons mee en zo kregen al deze nieuwe erfelementen een plek in de ontwerpschets.

Nu de uitvoering nog! Dat betekent dat de schuren en stallen, waar decennia lang koeien en jonge stieren stonden, plaats gaan maken voor iets nieuws. Korte tijd zorgt sloop van de gebouwen (vanaf oktober 2021) voor wat hinder, maar daarna gaan we genieten van de herinrichting en aanplant op ons erf.

Meegenieten als gast, medewerker of vrijwilliger? Komt dat zien! Je bent van harte welkom.    

Mei 2022

De sloop van de gebouwen is achter de rug en de eerste elementen van het nieuwe erf zijn zichtbaar. De eiken die een paar weken geleden nog achterop het erf stonden zijn nu verplaatst naar de voorkant. Achterop het erf is inmiddels mais gepoot. Het uitzicht is wijds, het gevoel op het erf al weer iets “aangekleed”. Het wandelpad naar het bos verbeterd en het gras is ingezaaid. Nu is de natuur weer aan zet (met een beetje hulp van extra water geven natuurlijk😉).

April 2024

  • De meidoornhaag is goed aangegaan (materialen geleverd door Stichting Hofvogels)
  • Pompoenen ingezaaid
  • Erfboom (walnotenboom) met bankje
  • Oude elementen zoals een oude waterput en Bentheimer voederbak die een plekje hebben gekregen
  • Zonnepanelen

Met de seizoenen mee kleden we het erf weer sfeervol aan. Met dank aan Astrid Meijerink die ons hierbij als vrijwilliger helpt.