Social Return on Investment (SROI)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, met respect en aandacht voor de mens en de aarde waarop we wonen, is al lang geen hype meer. Gemeenten stimuleren dit onder meer door het hanteren van SROI als contractvoorwaarde bij inkoop- en aanbestedingsbeleid.

SROI uitbesteden

Het doel van SROI is om arbeidsparticipatie te bevorderen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het ontbreekt ondernemers soms aan geschikte leer- werkplekken en aan het kunnen bieden van de juiste begeleiding. Bij Erve Groot Wegereef zijn die randvoorwaarden allemaal aanwezig. In goed overleg met de gemeente waarin je als ondernemer gevestigd bent, en met het UWV, is het mogelijk om jouw medewerker bij ons te plaatsen. Je besteedt de begeleiding uit aan ons (via een detacheringsopdracht) en weet dat jouw medewerker zich in een veilige en passende omgeving ontwikkelt. Bovendien voldoe je daarmee als ondernemer aan de voorwaarden van Social Return on Investment.

SROI kosten opvoeren

Boek je een kamer in de B&B Erve Groot Wegereef, dan vallen deze kosten onder de zogenaamde ‘sociale voorwaarden’. Deze kosten zijn dan ook op te voeren in de aanbestedingsprocedure. Onze B&B, waarin mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden en leerervaring opdoen, maakt namelijk deel uit van ons Sociaal Leerbedrijf.

Meer weten over SROI in samenwerking met Erve Groot Wegereef?

Heb je vragen over Erve Groot Wegereef? Mail of bel Wendy,  06 2325 9982 voor een afspraak en kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.