Koffieschenkerij

Naast de B&B hebben we vanaf 2 april 2023 een Koffieschenkerij. De eetkamer en het terras fungeren vanaf dat moment ook voor mensen die even op adem willen komen tijdens hun fiets- of wandelroute. Zowel binnen als buiten, lekker genieten van een (h)eerlijke kop koffie of thee. Hierbij mag een stukje zelfgebakken appelplaatcake, appelplaatcake, arretjescake of een plakje krentenwegge niet ontbreken. Als team Erve Groot Wegereef verwennen we u graag.

Op onze locatie is een ruim toilet beschikbaar en een oplaadpunt voor de fiets en de auto. In onze B&B laten we geen honden toe, maar op het terras en daarbuiten zijn ze van harte welkom. Een frisse bak met water voor uw huisdier regelen we graag.

De openingstijden zijn maandag, dinsdag en vrijdag van 10 tot 15.30 uur of op afspraak.

B&B Twente
11
Wandelen en fietsen in Twente

Wandelen en fietsen rond Erve Groot Wegereef is mooi in elk seizoen van het jaar. Goed te weten dat onze B&B, voor een aangename tussenstop, dichtbij het populaire Overijssels Havezatenpad ligt. Dit is een lange afstandswandeling (270 km tussen Oldenzaal en Steenwijk). Maar we hebben nog veel meer prachtige fiets- en wandelroutes voor je klaar liggen. Liever zelf een route samenstellen? Dat gaat heel eenvoudig met de knooppuntenroute via Fietsnetwerk.nl. Vraag ons naar fijne rustpunten onderweg, gezellige terrassen of goede restaurants. We geven je graag een paar tips mee. Picknicken onderweg? Laat het ons weten en we regelen een lunchpakket.

De zes kastelen fietsroute Diepenheim

Zeer geliefd in Twente is de zes kastelen fietsroute in en rond Diepenheim. En je raadt het al, Weldam is één van de kastelen waar je langs komt. De route van ongeveer 30 kilometer lang, leidt je ook langs Nijenhuis (het ouderlijk huis van Sander Schimmelpenninck), Huis te Diepenheim, Wegdam, Warmelo en Westerflier. Stap ook even af bij het Oranjemuseum aan de Prinsendijk. Je vindt er een indrukwekkende verzameling oranjecuriosa en Twents antiek op een prachtig gelegen boerenerf.  

Activiteiten en evenementen in Twente

Twente is een actieve regio waar allerlei culinaire, muzikale en culturele evenementen plaatsvinden het jaar door. Houd de agenda Hof van Twente in de gaten en ook de regionale ‘Wat te doen in Twente’. Heb je vragen over activiteiten of evenementen? Vraag het ons, we adviseren je graag.